• 2023. 01. 31. kedd
    Marcella
  • 2 ℃
    6 ℃
  • Akciós autók Önnek!

Drónfotózás: tippek és trükkök

Mielőtt drónnal fotóztunk volna, a profik által készített légifelvételek inspiráltak bennünket.

- TechPress

Photo 137572256 © Calin Stan | Dreamstime.com

Fordítsa meg a perspektívát
A drónok olyan nézőpontot adnak, amit más kamera nem tud: felülről! Használja ki minden előnyét, és használja ezt a légifelvételt, hogy csodálatos illúziókat teremtsen az alábbiakban. Kérd meg barátaidat, hogy feküdjenek le a földre, és olyan pózt vessenek, amit el tudsz képzelni.

Keresd a szimmetriát
A madártávlatból azt a szépséget is megtalálhatja, amelyet egyszerűen nem ismer fel a földről. Egy park vagy városi tér hihetetlen szimmetriát tárhat fel. Rögzítse egy felvétellel, amely tökéletes tükörképet ad.

Keresse meg az elválasztó vonalakat
Minden fényképen éles vonalak alakítják a felvétel kompozícióját, irányítva a néző tekintetét. Te is meg tudod csinálni! Egy út vagy nyomvonal esetén keretezze be a felvételt, hogy a vonal balról jobbra, fentről lefelé vagy akár saroktól sarokig terjedjen. Játssz ezekkel a szögekkel, és nézd meg, mi ölt alakot!

Rögzítsen egyedi mintákat
Repüljön, és keressen egyedi helyszíneket. Meglepődne, ha olyan érdekes formákat és mintákat találna, amelyek léteznek odakint. Minél furcsább, annál jobb!

Készítsen légi panorámát
A szélesebb tájkép segítségével a néző a szépség teljes nézetét nyújtja, nem pedig egy hiányos képet. Repülj magasra, válaszd ki a helyet, majd lőj, forgasd és lőj újra!

Találja meg a kontrasztos színeket
Szeretek színekben gazdag tárgyakat fényképezni, és te is fogsz! A világos, élénk árnyalatok felülről lenyűgözőek. Minél nagyobb a kontraszt, annál drámaibb a felvétel, ezért ügyeljen arra, hogy a világos és a sötét színeket együtt játssza le, és még a komplementer színeket is.

Keresd az ismétlést
Egyes helyeken remek alkalom nyílik az ismétlésre. A gondosan elrendezett objektumok precíz, képletes vonalakat alkothatnak. Egy olyan helyen, mint a hajógyár vagy a vasútállomás, hatalmas gyűjtemény lehet azonos alakú tárgyakból. Még a közönséges környékednek is van karaktere az összes házával egy sorban. Értékelje az ismétlést egy nagyszerű képpel.

Lő absztrakt
A lehető legkülönfélébb módon komponálja meg felvételét, és örökítsen meg minden egyedi képet. Mindenhol van egy vizuális történet. Csak látnod kell.Szponzorált cikk

Ez is érdekelheti